TAITEILIJA EERO KUMANTO

Olen piirtänyt niin kauan kuin muistan. Piirtäminen on ollut varsin tärkeä keino saada omia ideoita ja suunnitelmia paperille. Kulkuneuvot, erityisesti autot ovat kiinnostaneet jo pienestä pitäen, ja tämä luonnollisesti on vaikuttanut piirtämiseen huomattavan paljon. Arkistoistani löytyy edelleen mapeittain kuvitteellisia autoja ja niiden kojetauluja. Autojen koottavat muoviset pienoismallit tulivat myös kuvioon jo melko varhaisessa vaiheessa.

Lukion jälkeen vanhemmat kannustivat vahvistamaan taiteellista suuntautumista ja päädyin suorittamaan kuvataidelinjan opistotasolla. Suunnilleen samoihin aikoihin löysin kaksi uralleni merkityksellistä asiaa: teollisen muotoilun ja pinstriping-maalauksen. Teollisesta muotoilusta tuli korkeakouluopintojen jälkeen ammatti yli vuosikymmeneksi ja pinstriping-maalauksesta erittäin tärkeä harrastus pienoismalliharrastuksen rinnalle, joka löytyi aikuisiällä uudelleen ihan uudessa valossa.

Maalaushistoriani nojaa vahvasti juuri pinstripingiin, perinteiseen ajoneuvojen koristemaalaukseen. Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kurinalaisesta ja vaativasta raitamaalauksesta, tekstauksesta ja kuvanmaalauksesta muun muassa autoihin, kypäriin ja käsilaukkuihin ovat muovanneet minulle omannäköisen ja uniikin tyylin ja tekniikan kombinaation. Maalaukseni ammentavat paljon kustom kulture -maailmasta, joka on loputon yhdistelmä muun muassa sarjakuvaa, tatuointiaiheita, vintagea, tikiä, graffiteja ja hot rod -autoja. Taustani teollisena muotoilijana ja graafisena suunnittelijana huokuvat vahvasti teoksissani. Värimaailmani on usein hyvin runsas, mutta selkeä. Sommittelusta on havaittavissa hyvinkin tiukka graafinen ryhdikkyys, sekä tarkat yksityiskohdat, joihin tykkään panostaa.

Maalauskohteeni vaihtelevat tauluista erilaisiin kulkuneuvoihin ja muihin esineisiin, kuten nahkatuotteisiin, kypäriin ja jopa pienoismalleihin. Teen kaikki maalaukseni siveltimillä.

Olen osallistunut aktiivisesti alan tapahtumiin yli 20 vuoden ajan. Kotimaan kustom kulture-alan tapahtumat, autotapahtumat artistiosastoineen ja pienoismallinäyttelyt ovat tulleet tutuiksi ja olenkin monessa niin sanotusti vakiokasvo. Muualla Euroopassa olen vieraillut vastaavissa tapahtumissa taiteilijana lukuisissa eri maissa, erityisesti Sveitsissä, Englannissa ja Saksassa.

Monille autotapahtumien graalin maljaa edustaa Japanissa järjestettävä legendaarinen Yokohama Hot Rod Custom Show. Minulla on ollut etuoikeus osallistua tapahtumaan taiteilijana omalla osastolla jo kahdeksan kertaa. Aasiassa olen vieraillut myös kutsuttuna artistina Thaimaassa ja Indonesiassa järjestetyissä tapahtumissa.

Osaamiseni käsityöalalla on huomioitu vuonna 2015 Vuoden Artesaani -ehdokkuutena, sekä vuonna 2018 Taito-Finlandia -ehdokkuutena.

Erikoismaalauksen lisäksi yritykseni toimii myös graafisen suunnittelun alalla. Minulla on pitkä kokemus muun muassa logojen ja yritysten graafisten ilmeisen suunnittelusta. Olen myös suunnittelut moniin autoalan tapahtumiin mainosmateriaalit. Graafisen suunnitteluun ja konsultointiin keskittyvän yritykseni Riemu Design Oyn: verkkosivut löydät osoitteesta:

www.riemudesign.com