TILAUSTYÖT

Toteutan kaikki maalaustyöt perinteisillä sivellinmaalaustekniikoilla, maaliruiskua en käytä töissäni. Teen muun muassa pinstriping-kuvioita, tekstauksia, ovilogoja, kylttimaalauksia ja kuvia erilaisille pintamateriaaleille.

Mitä kaikkea voidaan maalata?

Käytännössä määräävä tekijä on maalattavan pinnan materiaali. Maalatut ja lakatut pinnat ovat yleensä paras pohja maalaukselle. Kovin huokoiset ja rosoiset pinnat ovat pääsääntöisesti vaikeampia materiaaleja, mutta esimerkiksi nahalle maalaaminen onnistuu. Jokainen projekti tutkitaan aina tapauskohtaisesti.

Vuosien varrella olen maalannut esimerkiksi seuraavia kohteita: autot, prätkät, kypärät, nahkatakit, käsilaukut, kyltit, taulut, kuparipannut, nahkakengät, sisustusesineet, valaisimet, postilaatikot ja seinät. Mielikuvitus ja pinnan laatu on lähinnä rajana kohteelle.

Miten tilaustyö tehdään?

Luonnollisesti ihan aluksi sinulla herää tarve toteuttaa jokin maalaus tiettyyn kohteeseen. Sinulla saattaa olla melko pitkällekin ajateltu visio siitä, mitä haluat omaan kohteeseesi maalattavan. Toisaalta voi olla niinkin, että sinulla ei ole vielä ollenkaan kehittynyt ideaa siitä, millainen maalauksesta tehtäisiin. Molemmat lähtökohdat ovat yhtä hyviä.

Autan kehittämään sinun oman visiosi mahdollisimman hyväksi lopputulokseksi ja toisaalta voin auttaa myös silloin, kun on tarve ideoida maalaus ihan alusta asti. Hyvä ajatus voisi olla myös tutkia sivujeni galleriaa, sieltä löydät tekemiäni töitä ja voit saada ideoita ja ajatuksia omaan kohteeseesi tai projektiisi. Maalauksesta tehdään ensin luonnoksia ja tarvittaessa hyvinkin valmiinnäköinen kuva siitä, miltä lopputulos tulee näyttämään.

Toimitilani sijaitsevat Sastamalassa. Voit tuoda autosi/prätkäsi paikan päälle maalattavaksi, mutta sopimuksen mukaan myös minä tulen suorittamaan työn asiakkaan omiin tiloihin. Ainoana vaatimuksena on yli 15 asteen lämpötila.

Mitä maalaus maksaa?

Jokainen kohde ja projekti hinnoitellaan aina yksilöllisesti, koska kahta täysin samanlaista kohdetta ja lopputulosta ei käytännössä ole. Hinta muodostuu lopulta työhön käytetystä ajasta.

Tässä muutama hinnoitteluesimerkki, jotka helpottavat hahmottamaan käsityönä toteutettavan sivellinmaalauksen kustannuksia:

- auton oviin logotyyliset kuvat, sisältää kuvan suunnittelun, visualisoinnin lopputuloksesta ja maalauksen: 700 - 1500 euroa sis. alv.

- autoon tai moottoripyörään klassiset pinstriping-kuviot tai tekstaus, hinta määräytyy kuvioiden koon ja määrän mukaan, alkaen 150 euroa sis. alv.

- käsilaukun maalaus: alkaen 60 euroa sis. alv.